5 GÜN 4 GECE – 3 GECE OTEL KONAKLAMASI

 

 

1.Gün: ESKİŞEHİR ve Gece Yolculuğu

 

Saat 21.00 de Atatürk Bulvarı Migros Önünde buluşmamız ardından Sivrihisar Polatlı ve Ankara’dan Misafirlerimizin Katılımı Sonrası sessiz ve sakin gece yolculuğu yapıyoruz.  Yolda vereceğimiz molalar ardından,

 

2.Gün: Ordu – Giresun – Topal Osman Anıtı – Akçaabat – Trabzon – Ayasofya Müzesi – Atatürk Köşkü-Sümela Manastrı

 

Sabah yapacağımız kahvaltının ardından gezimize ilk olarak Ordu Boztepe ile başlıyoruz. Dileyen misafirlerimiz extra olarak teleferik ile Boztepe’ye çıkarak manzaranın tadını çıkarabilirler. Burada ki gezimizin ardından Giresun Adası’nı, Pontus Hükümdarı Farnakes döneminde inşa edilen Giresun Kalesi ile Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’ in alay muhafızı olan Topal Osman’ın Mezarını aracımızdan panoramik olarak görüp, dünyanın en yağlı ve kaliteli fındıklarının üretildiği Giresun sınırında fındık ve fındık ürünleri alışverişlerimizi yaptıktan sonra Trabzon’ a varıyoruz. Burada Soğuksu Mevkii’ ne çıkarken Gülbahar Hatun Camii’ni, İç Kale ve Zağnos Vadisi’ ni (Panoramik) görüp, ladin ağaçları arasından geçerek, bir Rum iş adamına ait olan ve sonrasında Trabzon halkı tarafından Atatürk` e hediye edilen Atatürk Köşkü’ nü geziyoruz. Ardından öğle yemeğimizi alıyor ve Komnenos Krallığı döneminde 1238-65 yılları arasında yapılıp, batı cephesindeki Hristiyanlık tarihine ait freskleriyle birlikte Trabzon Ayasofya`sını da geziyor ve Trabzon` a özgü bir el sanatı olan Trabzon Hasırı, Telkâri ve Trabzon` da sadece beş ailenin yaptığı Kazaziye işlerini yapan ustaların marifetli ellerinde hazırlanan ürünleri görme fırsatı bulduktan sonra alışveriş için kısa bir zaman veriyoruz. Ardından Altındere Milli Parkına gitmek üzere Maçka yol ayrımından Değirmendere Vadisi’ ne giriyor ve vadi boyunca ilerleyerek Maçka` ya ulaşıyoruz. Maçka`da yolumuz ikiye ayrılıyor ve Altındere`yi Altındere Vadisi boyunca gözlemliyoruz. Sonrasında otobüsümüzden iniyor ve Karadağ`ın eteklerinde kurulmuş olan Sümela Manastırını geziyoruz. Vereceğimiz serbest zamanda doğanın tadını çıkarabilir, muhteşem fotoğraflar çekilebilirsiniz. (T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Sümela Manastırı 2015 yılından itibaren dönem dönem restorasyon ve güçlendirme çalışması içerisinde olduğundan manastır içerisine tamamını kapsayacak ziyaret yapılıp yapılmayacağını dönem koşulları belirleyecektir. Ne kadarı açık ya da kapalı olsa da Milli Park’ a gidilecek ve açık olan alanlar gezilecektir. ) Keyifli anlarımızın ardından otobüsümüze biniyor Maçka` ya dönüyor ve otelimize yerleşiyoruz. İlk günümüz sona eriyor. Akşam yemeği sonrası serbest zaman ve dinlenme.

 

3.Gün: Trabzon – Araklı Çay Fabrikası – Sürmene Bıçak Atölyesi ve Mağaza – Rize – Hopa – Batum - Sarp – Sarpi – Çoruh Nehri ve Köprüsü – Batum – Orta Camii – Altın Post Anıtı – Posedion Meydanı – Türk Konsolosluğu Binası- Avrupa Meydanı

 

Sabah uyandıktan sonra kahvaltı ardından Vatan Çay Fabrikasına giderek Çay alışverişimizi gerçekleştiriyoruz. Çekineceğimiz fotoğraflar sonrasında Rize istikametinde Karadeniz Sahil yolunu takiben Batum Turu için Sarp Sınır Kapısı’nda giriş işlemlerimizi tamamlayıp, Gürcistan / Adjara bölgesine geçiyoruz. Hz. İsa` nın on iki havarisinden biri olan St. Mathias` ın mezarının da bulunduğu Roma döneminden kalan ve en son Osmanlılar döneminde kullanılan Gonio- Apsaros Kalesi' ni aracımızdan görüyor ve Batum şehir merkezine doğru devam ederken Sovyet Rusya döneminde Rus askerlerin eğitim alanlarını görüyoruz. Bayburt' tan doğup Batum sınırlarına kadar kendine keskin çizgiler oluşturan Çoruh Nehri'ni ve üzerindeki eski Gonio Köprüsü' nü görerek şehir merkezine devam ediyoruz. Gürcistan’ ın iki Özerk bölgesinden Adjara Özerk Bölgesinin yönetim merkezi Batumi’ de Tarihi Orta Camii, Piazza Meydanını, Piazza Saat Kulesini, Gürcü Ortodoks Kilisesini(dışından), Ermeni Kilisesini(dışından), Avrupa Meydanını, Medea Heykeli'ni, Poseidon Anıtını, Tiyatro Binasını, Batum Limanı'nı yeni oluşturulan yüzüyle görüyoruz. Batum Bulvarı'nda gezinti yaptıktan sonra Türk Konsolosluk binamızı da görüp sizlere küçük bir serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında tekrar Sarp’ a dönüp çıkış işlemlerimizi hallediyor ve ardından otelimize geçiyoruz.

NOT: Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği T.C vatandaşları Gürcistan’ a yeni Çipli T.C Kimlik Kartı veya pasaport ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile (ehliyet vs.) geçiş yapılamamaktadır. T.C vatandaşı olmayan misafirlerimiz pasaport ile geçiş yapacaklardır. Ailesi ile birlikte seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Batum’ a geçişleri için noterden onaylı MUVAFAKATNAME almaları gerekmektedir. Tüm misafirlerimiz için fotoğraflı nüfus cüzdanı gereklidir. T.C vatandaşı olan misafirlerimiz harç pulu ücretlerini kendileri ödeyeceklerdir.

 

 4.Gün: Fırtına Vadisi – Çamlıhemşin – Gelintülü Şelalesi - Ayder Yaylası – Zilkale – Palovit Şelalesi – Çinçiva – Şenyuva - Uzungöl – Ordu

 

Sabah kahvaltımız ardından ülkemize Uluslararası Film Festivalinde “Altın Ayı” ödülünü getirmeyi başaran “BAL” filminin çekimlerinin gerçekleştiği ve birçok dizi ve filme doğal set olan mekânlardaki gezimize Çamlıhemşin’ de bizleri bekleyen minibüslerimizle başlıyoruz. Tarihi İpek Yolu güzergâhının en önemli ara kollarından Çat Vadisi’ ne giriyor ve “Sevdaluk” dizisinin de çekildiği, bölgenin en eski ve kemer açıklığı en geniş olan Taş Köprüsünü de bünyesinde barındıran eski ismi Çinçiva bugünse Şenyuva olan köyden geçiyoruz. Ülkemizin en yaşlı konaklarını görerek yapacağımız yolculuğumuzun son durağı tarihi ticaret yolunu korumak için vadiye en hâkim noktalardan birine kurulmuş olan Zil Kale’yi ziyaret oluyor. Kale içerisinde 100m’lik uçurumdan Çat Vadisi, Tatar Dağı ve Sico Tepesi’ ne bakma imkânı yakalıyor ve Kaçkarların gizli bahçesinde vereceğimiz fotoğraf molası sonrasında Zilkale’ deki manzaramızı taçlandırmak adına Çat Vadisi’nin derinliklerine ilerliyor ve ülkemizin en yaşlı porsuk ağaçlarını da bünyesinde barındıran sık orman örtüsü yolculuğumuzda gürül gürül akan akarsu kenarında yapacağımız yolculuk sonunda, bölgenin en geniş ağızlı şelalesi Palovit’ e varıyoruz. Şelalenin oluşturduğu derin çukurda muhteşem fotoğraflar alıyor ardından bölgenin sıcak ve nemli havasına en uygun, kenevir ve pamuk ürünlerinden elde edilen yöresel kıyafetlerin dokumaları hakkında bilgi alıp alışveriş imkânı yakalayacağımız Rize Bezi Atölyesine uğruyoruz. Burada ki gezimiz ve alışveriş ardından Uzungöl istikametine doğru hareket ediyoruz. Solaklı Vadisi’ni takip ederek Dernekpazarı, Çaykara, Taşkıran üzerinden Karadeniz Bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzun Göl’e ulaşıyoruz. Yolun her iki yanında bulunan yemyeşil ağaçlar arasından geçerken dağların yamacına kurulan evleri görüyoruz. Uzungöl’ de vereceğimiz serbest zamanda muhteşem fotoğraflar çekip geçireceğimiz keyifli dakikalar sonrasında otelimize hareket.

 

5.Gün: Samsun - Amasya - Eskişehir

 

Sabah Kahvaltımız ardından Doğu Park alanı içinde yer alan, zorlu yolculuk sonrasında silah arkadaşlarıyla birlikte Atamızı Samsun’a ulaştıran Bandırma Vapuru’ nu geziyor burada ki gezimizin ardından 19 Mayıs 1919'da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış olduğu Samsun' un simgesi haline gelen, Avusturyalı Heykeltıraş H. Kriphel' e 1931 tarihinde yaptırılmış Atatürk Onur Anıtı’nı görüp hatıra fotoğraflarımızı çektirdikten sonra Şehzadeler Diyarı Amasya’ ya varıyoruz. Osmanlı Devleti’nin arka bahçelerinden ve Yeşilırmak’ın şekillendirdiği bu güzel şehirde ilk olarak Ferhat’ın Şirin için dağları deldiğine inanılan Ferhat İle Şirin Su Kanalı’nı ziyaret ediyoruz. Bu aşk hikâyesini dinledikten sonra Selçuklu Valilerinden Torumtay' ın yaptırdığı Gök Medrese Camii’ni panoramik olarak aracımızdan görüp, Amasya Müzesi` ne geçiyoruz. Burada Tunç Çağı, Hitit, Urartu, Frig, İskit, Pers, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait arkeolojik, Etnografik, sikke, mühür, el yazması gibi örnekleri ve İlhanlılar dönemine ait mumyaları görüyoruz. Ardından Osmanlı Sultanı II. Bayezıd’ın oğlu Şehzade Ahmet tarafından valilik yaptığı Amasya’ ya armağan olarak 1482–1486 arasında Mimar Şemseddin Ahmet’ e yaptırılan II. Bayezid Külliyesi içerisinde bulunan camiyi gezip, kütüphane, aşevi yapılarını gördükten sonra Yeşilırmak’ın kenarında bulunan Şehzadeler Parkında yapacağımız kısa bir yürüyüşün ardından Roma dönemi eserlerinden hâlâ kullanılmakta olan Alçak Köprü üzerinde fotoğraf molası veriyoruz ve Yalı Boyu evlerini en güzel noktadan fotoğraflıyoruz.  Amasya Kalesi’ni ve Helenistik Dönemde bölgede hüküm sürmüş Mitridat Krallığına ait Kaya Mezarlarını panoramik fotoğrafladıktan sonra Hükümet Köprüsü ile Saat Kulesini görüyoruz. Amasya gezimiz sonrasında turumuz sona eriyor ve geri dönüş yoluna geçiyoruz. Yolda vereceğimiz molalar ardından gecenin ilerleyen saatlerinde Eskişehir’e varış.

Ücrete Dâhil Olan Hizmetler

Otellerde 3 Gece Konaklama

Otellerde Alınan Sabah Kahvaltıları ve Akşam Yemekleri

Lüks Araçlar ile Ulaşım

Milli Park Giriş Ücretleri

Otopark Ücretleri

Programda Belirtilen Çevre Gezileri

Profesyonel Rehberlik Hizmetleri

1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası

Araç İçerisinde Kapalı Su İkramı

Fiyata Dahil Olmayanlar

ilk Gün Sabah Kahvaltısı

Müze Kart ( Kültür ve Turizm Bakanlığına Bağlı Tüm Müzelerde Geçerlidir )

Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri ( Özel işletmeler ve Belediyeler için Geçerlidir )

Tüm Öğle Yemekleri ve Tüm İçecekler

Extra Olarak Belirtilen Organizasyonlar

Batum Gezisi , Yurt Dışı Çıkış Harcı ve Extra Hizmeti

Tüm Ara Transfer ve Yayla Gezileri İçin Minibüs Ücretleri